Meral Okay yaşamını kaybetti!


53 yaşındaki ünlü oyuncu ve senarist Meral Okay, bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Bu sabah durumunun ağırlaşması üzerine kaldırıldığı hastanede vefat etti.

Kötü haberi bu sabah Ali Sunal twitter sayfasından duyurdu. Ali Sunal sayfasına “Meral ablamı Meral Okay’ı kaybettik, başımız sağolsun.” yazdı.

Meral Okay, yarın Bebek Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek.

Yaşam Öyküsü

Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara’da doğdu. Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsülleri Ofisi’nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM’nin Atatürk’ün 100’üncü yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı. 12 Eylül döneminde Türkiye İşçi Partisi üyesi ve işyeri temsilcisiydi.

1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay’la evlendi. Eşi 10 yıl sonra, henüz 41 yaşındayken pankreas kanserinden yaşamını yitirdi.

İstanbul’a taşındı ve Günaydın Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı. İkinci Bahar dizisiyle ünlendi. Bir filmde yapımcılık denemesinde bulundu. Son olarak 2011 yılında başlayan “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin senaristliğini yapıyordu.

Ödülleri

14. Adana Altın Koza Film Şenliği – 2007, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Beynelmilel)

24. Siyad Türk Sineması Ödülleri – 2002, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Hiçbiryerde)

Filmografisi

Oyuncu Olarak

 Kaptan Feza (2010) – Solmaz

Bir Bulut Olsam (2009) – İnci Batur (Tv Dizisi) (Yön- Ulaş İnaç)

Alia (2008) – Köylü (Tv Dizisi)

Beynelmilel (2006) – Aydeniz Derya (Yön- Sırrı Süreyya Önder, Muharrem Gülmez)

Hayat Bilgisi (2003) Tv Dizisi

O Şimdi Asker (2002) – Resmiye (Yön- Mustafa Altıoklar)

Hiçbiryerde (2001) – Melek (Yön- Tayfun Pirselimoğlu)

Koltuk Sevdası (2001) Tv Dizisi

Yeditepe İstanbul (2001) – Havva (Tv Dizisi) (Yön- Türkân Derya Güven)

İkinci Bahar (1998)-Kasap Melahat(Tv Dizisi)Yön- Uğur Yücel, Orhan Oğuz, Türkan Derya

Seni Seviyorum Rosa (1992) Yön- Işıl Özgentürk

Senaryo Yazarı Olarak

 Yasemince (1997)

Asmalı Konak (2002) (Tv Dizisi)

Asmalı Konak: Hayat (2003)

İstanbul Şahidimdir (2004)

Fedai (2007) (Tv Dizisi)

Bir Bulut Olsam (2009)

Muhteşem Yüzyıl (2011)

Diğer

 Beynelmilel (2006) – Yapım Koordinatörü

Körfez Ateşi (2005) – Proje Danışmanı

İstanbul Şahidimdir (2004) – Proje Tasarım / Hikaye

Akademi Türkiye (2003) – Jüri Üyesi

Yarın Geç Olmayacak (2000) – Yapımcı

Propaganda (1999) – Basın ve Halkla İlişkiler

 

İlk yorum yapan olun

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.